Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

TWILIGHT SÁGA: Rozbřesk - premiéra filmu, konec Stmívání

Dnes večer mě moje rodina vzala na premiéru posledního dílu ságy o upírech. Ve foyeru kina, několik vizážistek proměnilo každou přicházející slečnu nebo paní tahem líčícího štětce na upírku a šlo se dál.  Jediný pohled do plného sálu mě utvrdil v tom, že vstup mně byl umožněn pouze díky tomu, že mám dlouhé vlasy a na zádech dceřin růžový batoh. Je to prostě jednoznačně dívčí a ženská záležitost. I když …?

ROZBRESKBONTONFILM

Než začalo promítání, prolistoval jsem dárek od distributora, dívčí časopis  a dozvěděl se, jaká jsou vzrušující erotická dobrodružství nebo jak ulovit v obchodech ty nejlepší kousky. Pak zhaslo světlo a úvod patřil snové montáží, často zabarvené do krvavě červené.

Všichni film uvidí a tak jenom krátce. Je určitě lepší než předešlá první část posledního dílu.  Nenudil jsem se - nějak to celé lépe plynulo než například nudné svatební projevy minule. Normální lidé se na plátně moc neobjeví – snad kromě teď už „dědy“ Charlieho. Vše je o upírech. Vlci jenom sekundují.

Edward zůstal svůj – romantický a neodolatelný. Bella trošku proměnou v upírku zhubla a zestárla, ale získala ohromnou sílu, že lehce přepere i vlka nebo nejsilnějšího z upírů. Jejich novorozená dcerka roste jako z vody a z roztomilého miminka je brzy ještě roztomilejší dívenka, na kterou si už teď dělá k nelibosti Belly nárok mladý vlk Jacob.

Rodina Edwarda je v pohodě a pořád pevně semknutá. Když jim později hrozí nebezpečí, pozvou si na pomoc další svého druhu z celého světa a jejich luxusní dům navštíví třeba i exotická dvojice „pijavic“ odněkud z amazonského pralesa.

V tomto vesměs romantickém příběhu občas pobaví i vtipný dialog a odhadem několika minutová scéna upírské bitvy neurazí ani mužskou část obecenstva, která se nechá nakonec na film zlákat. A překvapivé zakončení nelítostného boje upírů na zasněžené pláni přineslo mezi premiérové diváky, respektive divačky opravdové ulehčení.

Celý film je podmalován výbornou hudbou. Někde by jí snad mohlo být i méně, ale soundtrack bude naprosto dokonalý dárek pro mou dceru pod vánoční stromeček.

Sága skončila a logicky nám tvůrci, ještě než se spustily závěrečné titulky, připomenuli všechny důležité postavy, které jsme viděli v předešlých částech.

 

 

 

 

 

 

Bez ohledu na to co napíšou kritici, je to žánrově naprosto v pořádku a to nejenom pro dívky. Takže pánové, nebojte se a narušte ten dívčí klub v sálech. Odměnou Vám bude nejen romantika na plátně, ale i dotek hebké dlaně krásné dívky vedle Vás.

A moje výhoda se ukázala hned po skončení filmu, kdy jsem jako jediný odbočil na toaletu vlevo a nemusel jsem vystát dlouhou frontu na dámy.

Neodolal jsem a pirátsky pořídil pár foto k tomuto článku přímo do iphonu. Kvalita je díky tomu nevalná, ale jsou naprosto aktuální a autentické. Prosím přátele od Bontonfilmu, aby se na mě za to nezlobili a neposílali na mě protipirátskou unii.         

Autor: Miloš Remeň | čtvrtek 15.11.2012 0:54 | karma článku: 9,88 | přečteno: 1607x
  • Další články autora

Miloš Remeň

Režisérka Alice Nellis pokřtila knižní sérii Osm světů Marcely Remeňové

Na veletrhu SVĚT KNIHY PRAHA 2017 pokřtila režisérka ALICE NELLIS, herečka ZDEŇKA ŽÁDNÍKOVÁ VOLENCOVÁ a ředitelka agentury 2media.cz PAVLÍNA FECHTEROVÁ soubor e-knih úspěšné série OSM SVĚTŮ mladé české autorky MARCELY REMEŇOVÉ.

25.5.2017 v 17:55 | Karma: 9,67 | Přečteno: 168x | Diskuse| Kultura

Miloš Remeň

Své rodné zemi věnuje Pavel Šporcl virtuózní variace pro sólové housle "Kde domov můj".

Přední český houslista Pavel Šporcl odehraje ročně víc než sto koncertů, a to pro publikum nejen doma, ale i v zahraničí a řadí se tak mezi významné osobnosti soudobé české kultury.

15.1.2017 v 17:38 | Karma: 27,32 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Kultura

Miloš Remeň

Včelí lid - kniha 14leté autorky Marcely Remeňové

Knižní novinku Včelí lid / Osm světů mladé autorky Marcely Remeňové pokřtí režisér a kameraman F.A.Brabec. Slavnostní křest již druhé knihy mladé autorky Marcely Remeňové Včelí lid / Osm světů se uskuteční v úterý 14. října 2014 v literární kavárně Paláce knih Luxor na Václavském náměstí. Stejně jako tomu bylo u prvního dílu akční knižní série Osm světů bude kmotrem knihy režisér a kameraman F.A. Brabec (Kytice, Máj), který před rokem o prvotině jedné z nejmladších českých autorek řekl: "Marcela vytvořila originální svět, který je velice přesně definovaný a propracovaný. Nesmírně mne zaujalo, že příběh je vyprávěn několika vypravěči, a po každé stránce jsem měl chuť číst dál a dál.“ Druhým kmotrem knihy bude oblíbený herec Jan Potměšil, který přečte několik ukázek z této netrpělivě očekávané knižní novinky.

10.10.2014 v 13:49 | Karma: 8,51 | Přečteno: 759x | Kultura

Miloš Remeň

Líčení "Jarní romantický příběh"

Instruktážní video, ve kterém Vám vizážista Tomáš Vida ukáže, jak nalíčit look s poetickým názvem"Jarní romantický příběh".

3.4.2014 v 9:46 | Karma: 7,54 | Přečteno: 326x | Ona

Miloš Remeň

Ukázky z knihy Osm světů četl na křtu herec Matěj Hádek!

Slavnostní křest knihy Osm světů se uskutečnil ve čtvrtek 17. října 2013 v literární kavárně Paláce knih Luxor na Václavském náměstí. Průvodkyně akce – moderátorka České televize Jolka Krásná – přivítala hosty, kteří přišli mladou autorku podpořit v hojném počtu, slovy: „Dnes budeme křtít pozoruhodnou knihu, která stojí za pozornost, protože ji napsala 13letá autorka. Já už jsem Osm světů přečetla a můžu vám je vřele doporučit.“ Pak představila kmotra knihy – režiséra a kameramana F. A. Brabce (Kytice, Máj), který přiznal, že ho kniha již po přečtení pár stránek uchvátila, a dodal: „Osm světů není žádné třináctileté pubertální vyprávění. Marcela vytvořila originální svět, který je velice přesně definovaný a propracovaný. Nesmírně mne zaujalo, že příběh je vyprávěn několika vypravěči, a po každé stránce jsem měl chuť číst dál a dál.“

23.10.2013 v 17:43 | Karma: 8,66 | Přečteno: 528x | Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si v Německu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 994x
Jsem filmový producent a sdílím životní postoj jednoho mého skvělého přítele režiséra, které zní: „Na prvním místě svoboda!“

Seznam rubrik